Shapes Events

Omdat Shapes voor de mens is ontwikkeld, is het belangrijk dat wij u kunnen bereiken. Wij organiseren projecten rond het verband tussen fietsen en volksgezondheid, bijvoorbeeld in een onderzoek naar de risico’s en voordelen van pendelen met de fiets in stedelijke gebieden, in vergelijking met pendelen met de auto. Meer fietsen betekent: minder transport, minder files, minder auto-ongevallen en dus een betere verkeersveiligheid in het algemeen. Hoewel er ook nadelen aan verbonden zijn, zoals een verhoogde blootstelling aan luchtvervuiling en de kans op individuele ongevallen, is het grootste voordeel voor de fietser een betere conditie.

De belangrijkste doelstelling van Shapes is het systematisch vergelijken van alle vrijwillige en onvrijwillige gezondheidsrisico’s die verbonden zijn aan de substitutie van de auto door de fiets in het dagelijkse pendelverkeer (bijvoorbeeld ongevallen, letsels, lichaamsbeweging en blootstelling aan luchtvervuiling).

Doe mee en kom naar onze events:

  1. Start project Shapes 10 maart 2008
  2. Shapes in de media :

 

PDF Download hier onze poster

Kom en help ons bij het evalueren van blootstelling aan luchtvervuiling, de evolutie van de conditie en de mogelijke risico’s wanneer we naar het werk fietsen.

 

footer VUB Vito UCL Belspo Shapes